•  ++ 386 41 743 612
  •  uros.novak@cc-line.si

Tisk

 Pri nas lahko naročite običajen tisk gradiv kot so knjige, revije, letaki, brošure in podobno.  V naših prostorih razpolagamo z barvno multifunkcijsko napravo za za digitalni tisk, skupaj s tiskarno Medium pa vam lahko naredimo ugodne ponudbe tudi za najbolj zahteven tisk ne glede na velikost naklade.

Koliko časa potrebujemo za tisk

Hitrost izdelave je odvisna od naklade, vrste in zahtevnosti tiska, v nekaterih primerih pa je poleg samega tiska in priprave potreben še čas za sušenje, stabilizacijo barve ipd. Čas za tiskanje lahko zato natančno določimo šele na podlagi konkretnega povpraševanja.
Že zdaj pa vam lahko zagotovimo, da se v zares nujnih primerih ne oziramo na osemurni delovnik in storimo vse mogoče, da svoje izdelke zanesljivo dobite takrat, ko jih najbolj potrebujete.

Kako dostaviti datoke za tiskanje

Datoteke lahko pripravite v programskih okoljih Windows (PC), Linux (PC) ali Unix (Macintosh).

Izdelane so lahko v grafičnih programih, kot so Adobe Illustrator, Corel Draw, Page Maker, Free Hand, Quark Xpress, Adobe Photoshop, Adobe InDesign ...

Najprimernejši format datoteke za tisk je PDF.
Pri izdelavi datotek je pomembno, da upoštevate tudi dodatke za porezavo (3 mm) in da barve vseh elementov shranite v barvni shemi CMYK. Grafične elemente lahko po želji definirate tudi po barvni lestvici Pantone.
Resolucija fotografij naj bo 300 dpi.
Datoteka mora vsebovati dodatek za porezavo, oznake za razrez in pasarje.